Biberonlar

Dermana kardeş geldiğni öğrendiğimizden beri, eşimle aldığımız karara göre giderek az emzirip bir süre sonra sütten kesmeyi düşünüyoruz. Şu sıralar, meyve sebze püreleri, sabah kahvaltılıklar (peynir zeytin çay yumurta :)) hazır mamalar ve geceleri emzirme kombinasyonu ile besleniyor. Bu aşamada bizi en çok düşündüren Dermanın su ihtiyacını yeterince karşılayabilmek. Sütten kesme işinin en tehlikeli ve en dikkat isteyen tarafı bu diye düşünüyorum. Yemek yedirip uyutursanız bir süre sonra idrarla, tükürükle ve terle kaybettiği suyun tamamını geri kzanamaz duruma geliyor bebekler.

Biz de onun bu ihtiyacını karşılamak için iki tip biberon aldık, aslında hata bende ki, ikisini de akıtmayan tip seçtik.

Akıtmayan biberonlarda bebeğin emebilmesi için yapıya göre ya kuvvetlice çekmesi yada ısırarak emmesi gerekiyor. Aldığım bir biberonun ağızlığı yassı diğeri meme ucuna benziyor, ancak yassı olanı emmesi için çekmesi, diğerini emmesi için ise ısırması gerekirken bizimkinin zoruna geliyor herhalde ikisini de kullanmayı reddediyor. Bugün ben de eczaneden yeni klasik ağızlıklı (meme ucu şeklinde) ve akıtmaz olmayan bir biberon aldım. Şimdi evden haberleri bekliyorum, ah oğlum şu işi bi atlatıp rahat rahat yemek yediğini su içebildiğini görebilseydik annenle!

Yorumlar

Popüler Yayınlar